Φαντάροι και Ποντίκια!

Κυριακή 10 Μαΐου 20150 σχόλια

Στο στρατόπεδο ‘Δελαπόρτα’ της Αεροπορίας Στρατού στην Πάχη των Μεγάρων τους ενδιαφέρει περισσότερο η εικόνα παρά η ουσία και η σωστή διαβίωση των φαντάρων.

Μετά την αλλαγή της ηγεσίας του ΥΠ.ΕΘ.Α έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις του ΥΕΘΑ Καμένου λόγω και των σχέσεων που έχει με το αεροδρόμιο της Πάχης και τον επιχειρηματία που ενοικιάζει τα αεροπλάνα. Σε κάθε επίσκεψη όμως, είτε για χρήση κάποιου αεροπλάνου είτε για επιθεώρηση, οι φαντάροι είναι αυτοί που την πληρώνουν, όταν καλούνται να κάνουν πράγματα πέρα από τις αρμοδιότητές τους αλλά και εργασίες μόνο και μόνο για να  κρύψει η διοίκηση τα πραγματικά προβλήματα του στρατοπέδου και που αφορούν την καθημερινή διαβίωση των φαντάρων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για την επερχόμενη επιθεώρηση οι συνάδελφοι στρατιώτες έχουν λιώσει, δουλεύοντας ατελείωτες ώρες κάτω από τον ήλιο. Η εικόνα είναι αυτή που μετράει στον Ελληνικό στρατό, η ανάγκη να δείξει έργο η διοίκηση της μονάδας  και όχι η ουσία.

 Έτσι για παράδειγμα,  το πιο επικίνδυνο θέμα που απαιτεί άμεσα λύση καθώς αποτελεί τεράστια απειλή για την υγεία όλων, αφορά τον τεράστιο όγκο σκουπιδιών, που συσσωρεύονται στους κάδους δίπλα (!) στα μαγειρεία. Μόνο μέλημα των αξιωματικών είναι απλά η σωστή κατανομή τους σε αυτούς και η συμπίεση ώστε να μην φαίνονται…
Και όχι το μάζεμα από τους αρμόδιους φορείς και το δήμο Μεγάρων.
Το φορτηγό του δήμου έρχεται σπάνια με αποτέλεσμα τα σκουπίδια να είναι τόσα πολλά, που ειδικά από τη στιγμή που βελτιώθηκε ο καιρός, η κακοσμία φτάνει μέσα στα μαγειρεία και στο λόχο που μένουν οι φαντάροι κάνοντας τις συνθήκες ιδανικές μόνο για τα ποντίκια
Οι φωλιές τους φαίνονται.  Τις νύχτες τριγυρνάνε ακόμα και μέσα στον αυτόματο πωλητή, στους χώρους των λουτρών, αλλά ακόμα και μέσα σε κύριους χώρους του στρατοπέδου.
Εδώ και ένα μήνα είχε γίνει προληπτικός ψεκασμός για τους κοριούς στους θαλάμους των φαντάρων και τοποθέτηση φαρμάκου για τα ποντίκια αλλά μόνο στους χώρους του εστιατορίου.
Ωστόσο όσο φάρμακο και να μπει, η αμέλεια που δείχνει η διοίκηση για τον όγκο των σκουπιδιών που συσσωρεύονται θα είναι πάντα η πηγή του προβλήματος. 
Σε σχετικές επισημάνσεις η ευθύνη μεταφέρεται στους φαντάρου, ενώ επίσης διατυπώνονται και κατηγορίες που αφορούν τα μέτρα που οι ίδιοι δεν λαμβάνουν.
Το πρόβλημα όμως είναι τόσο μεγάλο και η λύση αφορά κάποιες καθαριότητες χωρίς κατάλληλα υλικά και με αντιμικροβιακά γάντια (!) που τρυπάνε με το παραμικρό και με τον κίνδυνο σοβαρών μολύνσεων.
Αυτά είναι ανούσια, όμως οι απειλές για κρατήσεις και στερήσεις εξόδου είναι εύκολες, προκειμένου να μη χαλάσει η εικόνα του στρατοπέδου στον κάθε επισκέπτη.
Εν όψει καλοκαιριού με πολύ υψηλές θερμοκρασίες επισημαίνουμε τους τεράστιους κινδύνους που κρύβει για την υγεία των φαντάρων αλλά και του υπόλοιπου προσωπικού η συνέχιση της αδιαφορίας στο πρόβλημα των σκουπιδιών και του υπερπληθυσμού των ποντικιών.
Και τονίζουμε ότι η ευθύνη δεν είναι των φαντάρων αλλά και ούτε υποχρέωση τους να λύσουν το πρόβλημα. Τα άγχη ορισμένων στελεχών για την «καλή εικόνα» κατά την επίσκεψη κάποιου ανώτερου ας μη γίνεται αφορμή για να καταπατούν τα δικαιώματα των φαντάρων.
Θυμίζουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα από τα σημαντικότερα στρατόπεδα της Αεροπορίας Στρατού, που φιλοξενεί υπερσύγχρονα πολεμικά μέσα και συχνότατα υποδέχεται τον ίδιο τον Υπουργό Άμυνας.
Φανταστείτε…
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955347

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS