Αιτωλοακαρνανία: Κατολίσθηση τριών χιλιομέτρων στο Αργυρό Πηγάδι Θέρμου!

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 20150 σχόλια

Αποκλεισμένα χωρία στην ορεινή Ναυπακτία – Κλειστός ο δρόμος Αγρίνιο – Προυσός
Σε πλήρη εξέλιξη είναι κατολισθητικό φαινόμενο στο ορεινό οδικό δίκτυο του δήμου Θέρμου. Κατολισθητικά φαινόμενα εμφανίζονται και στην ορεινή Ναυπακτία, αλλά και στην εθνική οδό Αγρινίου – Καρπενησίου.

Στο δρόμο για το Αργυρό Πηγάδι του δήμου Θέρμου παρατηρούνται τα μεγαλύτερα προβλήματα καθώς σημειώθηκε κατολίσθηση τριών χιλιομέτρων, ενώ η πτώση μεγάλου τμήματος του βουνού, έχει καταπλακώσει τη γέφυρα Γαρδικιώτη! Μικρότερης έκτασης κατολισθήσεις κρατούν αποκλεισμένη την Κοκκινόβυση, καθώς επίσης κλειστός είναι και ο δρόμος από Κόνισκα προς Διπλάτανο εξαιτίας πτώσης βράχων. Μάλιστα λόγω των κατολισθήσων δεν αποκλείεται να εκκενωθεί και ο οικισμός Τσιορνιόκος. Τόσο σήμερα όσο και αύριο στο Θέρμο προγραμματίζεται σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων του δήμου Θέρμου, αλλά και των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας.
Ξανά κλειστός λόγω κατολίσθησης είναι ο δρόμος Αγρίνιο – Προυσός – Καρπενήσι στη θέση «Αραποκέφαλα». Για τη διάνοιξη του δρόμου κινητοποιήθηκε η Περιφερειακή Ενότητα με μηχανήματα να εργάζονται στο σημείο. Ο δρόμος πιθανότατα θα δοθεί πάλι στην κυκλοφορία αύριο. Στην ορεινή Ναυπακτία αποκλεισμένη είναι η Ελατόβρυση καθώς και τα χωριά Λεύκα και Μανδρινή από τη στιγμή που κόπηκε στα δύο ο δρόμος προς την Γέφυρα Αρτοτίνας στην θέση Άη Γιάννης. agrinioculture.gr

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS