Κτηνοτρόφοι... χάι-τεκ! Θα διαχειρίζονται το κοπάδι από τον καναπέ!

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 20150 σχόλια

Μέχρι και χίλια ευρώ ανά αγελάδα το χρόνο, μπορεί να εξοικονομήσει ο κτηνοτρόφος που θα εξοπλίσει τη μονάδα του με το πρωτοποριακό λογισμικό διαχείρισης κοπαδιού, το οποίο διαθέτει στην ελληνική αγορά βορειοελλαδική εταιρία.

Το κέρδος είναι σημαντικό, αφού με τα σημερινά δεδομένα το μέσο κόστος φροντίδας ενός ζώου να ανέρχεται ως και 3.000 ευρώ ετησίως, όπως είπαν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της εταιρίας "MilkPlan", Απόστολος Βάρκας και ο Βορειοελλαδίτης κτηνοτρόφος, Γιώργος Κεφαλάς.

Το ολοκληρωμένο λογισμικό διχείρισης κοπαδιού, με την επωνυμία "Afifarm", που παρουσιάζεται στην 9η Διεθνή Έκθεση "Zootechnia",
μπορεί να το δοχειριστεί ο κτηνοτρόφος και μέσω του κινητού του τηλεφώνου, του δίνει απεριόριστες και ποικίλες δυνατότητες και το σημαντικότερο οι αγελαδοτρόφοι "μπορούν να έχουν ζωή και εκτός των στάβλων", όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Κεφαλάς.

"Το Afifarm είναι το λογισμικό ενός πλήρους συστήματος διαχείρισης που αξιοποιείται με πολλούς τρόπους ανάλογα με τον εξοπλισμό που επιλέγει ο κτηνοτρόφος.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την γαλακτομέτρηση, τη χημική ανάλυση του γάλακτος (λιπαρά, πρωτεϊνες, λακτόζη, αίμα, σωματικά κύτταρα κλπ),
τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων υγείας των αγελάδων,αλλά και την ανίχνευση γονιμότητας", υπογραμμίζει ο κ. Βάρκας.

Επίσης, για πρώτη φορά στην "Zootechnia" παρουσιάζεται ο παστεριωτής σίτισης μοσχαριών, μια προηγμένη λύση σίτισης, για σωστή θρέψη και υγιή ανάπτυξη μοσχαριών και ιδιαίτερα υψηλή εξοικονόμηση χρημάτων για τον κτηνοτρόφο.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS