Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: 74 προσλήψεις - 1037 σε όλους τους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 20140 σχόλια

Όλοι οι δήμοι του νομού θα στελεχωθούν με ανθρώπινο δυναμικό από τις προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ. Οι απασχολούμενοι για 5 μήνες θα προωθηθούν σε όποιες υπηρεσίες του εκάστοτε δήμου υπάρχουν ελλείψεις.


Ανακοινώθηκε για κάθε δήμο της Αιτωλοακαρνανίας ο αριθμός των προσλήψεων για την κοινωφελή εργασία που θα προσφέρουν στους δήμους αυτούς απασχολούμενοι μέσω του ΟΑΕΔ. Οι απασχολούμενοι στα προγράμματα αυτά θα εργαστούν για 5 μήνες, ενώ θα τους παρέχεται το πλήρες πακέτο της ασφαλιστικής και υγειονομικής τους κάλυψης.
Στην Αιτωλοακαρνανία το σύνολο των εργαζομένων που θα στελεχώσουν όλους τους δήμους είναι 1.037. Τους περισσότερους απασχολούμενους-εργαζόμενους θα έχει ο δήμος Αγρινίου, συγκεκριμένα 478 άτομα, στον δήμο Μεσολογγίου θα εργαστούν 148 άτομα και σ αυτόν της Ναυπακτίας 141 άτομα. Οι υπόλοιποι δήμοι επίσης θα στελεχωθούν με ανθρώπινο δυναμικό, αλλά τα άτομα που θα πάμε στους δήμους αυτούς δεν θα αγγίζουν τριψήφιο αριθμό, όπως στους προαναφερθέντες δήμους. Ειδικότερα, στον δήμο Θέρμου, μέσω του προγράμματος του ΟΑΕΔ, θα εργαστούν 41 άτομα. Στον δήμο Αμφιλοχίας θα πάνε 87 άτομα, ενώ στους δήμους Ακτίου-Βόνιτσας και Ξηρομέρου θα απασχοληθούν 74 και 59 άτομα αντιστοίχως.
Η κατανομή των απασχολούμενων της κοινωφελούς εργασίας έγινε σύμφωνα με πληθυσμιακά κριτήρια, ενώ η τοποθέτηση θα γίνει σε υπηρεσίες και θέσεις που διαπιστώνεται από τον εκάστοτε δήμο η μεγαλύτερη αδυναμία, οι περισσότερες ελλείψεις. Η χρηματοδότηση των προγραμμάτων είναι εξασφαλισμένη από το ΕΣΠΑ, ενώ από τους συνολικά 50.000 που θα προσληφτούν άμεσα οι 32.000 θα απορροφηθούν στην αυτοδιοίκηση και οι υπόλοιποι θα απορροφηθούν σε Νοσοκομεία Κοινωνικές Υπηρεσίες κλπ. Κων/νος Χονδρός sinidisi.gr


Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS