Στους λογαριασμούς πιστώνονται τα 35 εκατ. ευρώ της εξισωτικής

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 20140 σχόλια

Από την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου θα είναι διαθέσιμα στους λογαριασμούς των δικαιούχων κτηνοτρόφων τα χρήματα άλλης μιας δόσης για την εξισωτική αποζημίωση

του 2013, ύψους 28 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Agronews.

Θα ακολουθήσουν και νέες πληρωμές που θα αφορούν εκκαθαρίσεις παρελθόντων ετών μέχρι το ποσό των 35 εκατ. ευρώ.
Η πληρωμή δρομολογείται μετά την υπογραφή των δύο τροποποιητικών αποφάσεων από τον εδικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Ιατρίδη, για τις αιτήσεις του 2013 που αφορούν το Μέτρο 211 ενισχύσεις στους γεωργούς ορεινών περιοχών γα φυσικά μειονεκτήματα και το Μέτρο 212  ενισχύσεις στους γεωργούς περιοχών με μειονεκτήματα εκτός των ορεινών περιοχών.
Nα σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν και νέες πληρωμές που θα αφορούν εκκαθαρίσεις παρελθόντων ετών μέχρι το ποσό των 35 εκατ. ευρώ.
Όπως έχει γράψει ήδη πρώτο το AgroNews, είναι σαφές ότι η κυβερνητική εντολή λέει, το ξεκαθάρισμα των εν λόγω εκκρεμοτήτων να γίνει τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από την πληρωμή του τσεκ που υπολογίζεται για το τέλος Οκτωβρίου.
Οι πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι το ποσό που θα διατεθεί αυτή τη φορά για εξισωτικές ενισχύσεις τόσο του 2013 όσο και για μικροπροβλήματα με πληρωμές παρελθόντων ετών (2008, 2009, 2010, 2011 και 2012) ανέρχεται στο ποσό των 35 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η εξόφληση για το 2013 δεν θα αφορά και πάλι το σύνολο των κτηνοτρόφων αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτών, δηλαδή όσων έκαναν νωρίς ένσταση και κατέστη δυνατό να γίνει επανεξέταση του φακέλου τους και φυσικά να δικαιωθούν.  
agronews.gr



Share this article :
 
Creation Template: ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS |
Copyright © 2011. ΑΚΤΙΟ ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS